Tänk om vi levt i början på Subatlantikum, då hade vi blivit oroliga när klimatet blev kallare och glaciärer börjar växa till i fjälltrakterna

Jag svarar här nedan Skogsstyrelsen som skickade ett svar från en person som var klimat- och bioenergispecialist som jag misstänker inte gitte läsa mina länkar. Jag har in faktum lagt ner en massa jobb på att granska satellitbilder, gjort beräkningar på den naturliga bakgrundsstrålningen. Fotograferat alla dessa konstiga ”moln” som bildas efter flygplan. Att vara så högfärdig att inte läsa det jag skickat in, är typiskt för vissa statliga tjänstemän. Jag hoppas dock på att Naturvårdsverket granskar det jag skickat med i mitt brev till dem.
.
Men tanken, att om vi levt under den varma perioden under Atlantikum då varken gran eller glaciärer fanns i Skandinavien är hissnande. Eller levat i slutet på Subatlantikum då det blev allt kallare och glaciärerna började växa till. Om vi då levt som dagens nutidsmänniska, då hade massmedia skrivit skräckhistorier om de växande glaciärerna.
.
Man döljer mycket för befolkningen, SSM döljer riskerna med mikrovågsstrålningen och hänvisar till ett referensvärde 10 W/m2 i effekttäthet som enbart skyddar mot akut uppvärmning i 30 minuter. Det korrekta referensvärdet är 0,5 pW/m2. Så svagt är det naturliga mikrovågsbruset på jorden som livet här är biologiskt anpassat till. Jag lämnade en länk till beräkningen av bakgrundsstrålningen.
Det naturliga bakgrundsvärdet grundar sig på följande: Värdena är beräknade efter Solar flux index frekvensband 2,88 GHz (våglängd 10,7 cm) och de starkaste radiostjärnorna och Big Bang. Jag har även varit i kontakt med astrofysiker vid Kiruna rymdstation. Här är länken igen https://solveigsmiljoblogg.wordpress.com/elektromagnetisk-stralning/naturlig-och-artificiell-stralning/
.
De experter som SSM lutar sig mot i det Vetenskapliga rådet är de flesta forskare finansierade av mobilindustrin, dessa jäviga experter hänvisar nästan alltid till sina egna studier, vilket är anmärkningsvärt.
.
Jag har själv läst grundläggande kunskaper inom meteorologi och är alltså inte okunnig om molnbildning mm samt har även läst flygbildstolkning.
.
De molnformationer som jag fotograferar på himlen och det som syns på satellitbilder är artificiella moln. SMHI ljuger när de påstår att det enbart är contrails. Har du verkligen sett bilderna jag lagt in på min blogg?  https://geoengineeringsverigebild.wordpress.com/2023/04/15/nagra-bilder-de-flesta-fran-bidalite-torsas-kommun-mellan-aren-2009-2022/
.
Det handlar inte om att skydda myndigheterna. Det handlar om att skydda vår naturmiljö. Skogen är en viktig del i svensk ekonomi. Här i södra Kalmar län som jag bor dör träden både lövträd och granarna angrips av granbarkborren.
Jag har arbetat med försurningsproblematiken på länsstyrelsen i Kalmar och jag vet att stressade träd blir lätt angripna av skadeinsekter och svamp. Av lövträden är björken och jolster mest drabbade av något annat än skadeinsekter. En jolsterstam som är 65 cm i omkrets bryts av p g a tung blötsnö, vilket inte är normalt. Särskilt jolstern har blivit oerhört skör i virket. Jag nämner att mikrovågorna påverkar vattenmolekylen. I dokumentet som jag skickade länk till, står det att svaga mikrovågor bryter vätebindningarna mellan vattenmolekylerna vilket minskar vattnets viskositet. Vad innebär det? Jo att det kan uppstå problem för träden transportera upp vattnet till trädtopparna, eller att biokemiska processer inte fungerar normalt. En ”liten detalj” som kan få förödande konsekvenser för biologisk liv.
.

Träden dör

 

Jag vet att det jag uppmärksammar nu, har jag rätt i varenda punkt. Jag varnar för en gigantisk miljöpåverkan som är oerhört negativ för vår naturmiljö. Alla som varnat om miljörisker genom historien har alltid haft rätt medan experterna hade fel. Detta bekräftas också i boken från Naturvårdsverket ”Försurning på Dagordningen” av  Lars J Lundgren Rapport 3886.
.
Gällande koldioxiden som ökar, beror det även på att vi avverkat stora arealer skog. Enligt FN förlorar jorden 5 miljoner ha per år. Bara i Tyskland har 50 % av deras skog avverkats på 50 år. Avskogningen leder till klimatuppvärmning. Sveriges produktion  av koldioxid  är 3,41 ton per capita, men vi importerar stora mängder koldioxid via importvaror. Jämför USA som ligger på 14,67 ton per  capita. Sverige ligger under världens totala produktion. Alla de rika länder som ligger över Sverige borde sänka sin koldioxidproduktion och sluta avverka stora arealer skog.
.
Den största växthusgasen är vattenånga och mikrovågorna värmer upp vattenångan. Mikrovågsstrålningen har ökat hundratusentals miljarder med all trådlös teknik. Det är den strålningen som har den högsta uppvärmningseffekten nu, inte koldioxiden. Det syns också i kurvan för medeltemperatur att den ökar dramatiskt från 1990-talet, när vi bygger ut mikrovågssystemen.
.
Och de gigantiska bränderna i Ryssland producerar enorma mängder sotpartiklar som hamnar på Arktis is och ökar avsmältningen. Se gärna länken som visar de gigantiska bränderna i Sibirien.
.
Har du läst litteraturen från kvartärgeologiska avdelningen Uppsala universitet? Om inte, gör det. Kvartärgeologi Flora Fauna  Den visar att vi inte hade några glaciärer här under Atlantikum och Subatlantikum. Granen borde ha betraktats som ett invasivt träd om vi levt under Atlantikum och Subatlantikum för mellan 6500 för 600 år och vi borda ha blivit oroliga då vintrarna blev kallare och glaciärer börjat växa till under nutiden. Fast nu anser vi det normalt med glaciärer fast det var normalt med inga glaciärer under 7000 år. Vår kalla period tyder på att interglaciala perioden går mot sitt slut och att vi behöver en mänsklig uppvärmning om vi vill kunna bo kvar på norra halvklotet. Det handlar ju om ett långsamt kallare klimat och att det blir allt kortare odlingssäsong som gör att det blir svårare att bruka jorden för matproduktion. Jag vill bara ge det perspektivet att människans Era reduceras kraftigt genom ett kallare klimat, inte p g a ett varmare klimat. Havets vattenstånd har varit betydligt högre under 7000 år före vår tid. Vi behöver en fortsatt mänsklig uppvärmning, men inte med skadliga och miljöfrämmande mikrovågor. I denna rapport från 1996 som grundar sig på pollenanalys visar att det var 2-4 grader varmare i norra Europa men det var svalare runt medelhavet än vad det är idag. Men oavsett blir det kallare i norra Europa då växer polarisen och glaciärerna till. För cirka 3000 år sedan var det fortfarande varmare än det är idag. För 600 år sedan inträffade något som kallas för ”den lilla istiden”, när det blev kallare. Det var ofta missväxtår och haven frös till is så långt söderut som i Skåne. Kylan höll i sig fram till slutet av 1800-talet. Under 1900-talet har temperaturen ökat igen, speciellt under de senaste årtiondena. Forskare anser att den senare tidens snabba klimatförändring sker på grund av våra utsläpp. Om vi inte haft en mänsklig uppvärmning av klimatet hade kanske det kalla klimatet lett till en ny istid? Men vi har satt referensmedeltemperaturen från 1850 då temperaturen fortfarande var låg i slutet på lilla istiden.
.
Solveig Silverin