Vattenmolekylen

2018 Understanding physical mechanism of low-level microwave radiation effect Hiie Hinrikus at al https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29775391/

Slutsatser: Rotationen av dipolära molekyler orsakar polarisering av dielektriskt medium och omstrukturering av vätebindningar mellan dessa molekyler. De försvagade vätebindningarna minskar viskositeten och förbättrar diffusion vid konstant temperatur. Alla steg i den föreslagna modellen har inga kritiska frekvensbegränsningar vid MW-frekvenser och har bekräftats av teorin om elektromagnetiskt fält (EMF) och / eller publicerade experimentella resultat. Den synkrona kumulativa påverkan av koherent elektriskt MW-fält möjliggör den fältinducerade effekten trots att fältstyrkorna är mycket svagare än intermolekylära fält. Rotationen av dipolära molekyler resulterar i omstrukturering av vätebindningar mellan molekylerna trots att MW-strålningens energi är mycket mindre än bindningsenergin. Den kumulativa effekten av koherent MW-fält i ett medium har övertygande bekräftats av mediumets mätbara dielektriska permittivitet. Den beskrivna mekanismen för MW-fältinducerad effekt bekräftar att effekten skiljer sig från den termiska effekten och att exponeringen med MW-strålning kan skapa specifika konsekvenser i biologi och material som inte är karakteristiska för konventionell uppvärmning.  https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/09553002.2018.1478158


2014 Svaga fält av mikrovågor påverkar vattenmolekylen Mikrovågseffekt vid diffusion: en möjlig mekanism för icke-termisk effekt av Hiie Hinrikus at al https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24856870/

Abstrakt
I denna studie antog vi att mikrovågsstrålning påverkar vätebindningen mellan dipolära vattenmolekyler och kan påverka diffusionen i vatten som sker vid konstant temperatur. Den experimentella studien utfördes på inställningen av två identiska behållare fyllda med rent vatten och 0,9% NaCl-lösning och anslutna med ett tunt rör. Förändringar av NaCl-koncentrationen i behållaren som initialt var fylld med rent vatten mättes med användning av lösningens resistens som en indikator. Man exponerade vattnet med 450 MHz mikrovågsfältet med kontinuerligt våg som hade den maximala specifika absorptionshastigheten av 0,4 W / kg vid anslutningsröret. Standardavvikelsen för vattentemperatur i uppsättningen var 0,02 ° C under ett experiment.

Våra experimentella data visade att exponering för mikrovågsstrålning orsakar snabbare diffusionsprocessen i vatten. Den tid som krävdes för att reducera den initiala motståndskraften hos lösningen med 10% var 1,7 gånger kortare med mikrovågsstrålning. Detta resultat överensstämmer med den föreslagna mekanismen för mikrovågseffekt på låg nivå: mikrovågsstrålning roterar den dipolära vattenmolekyler och orsakar förändringar i vätebindningar mellan vattenmolekylerna och påverkar därmed dess viskositet och orsakar snabbare diffusion.

Läs mer HÄR

Läs mer HÄR